IMG_0384

Update: Ondernemersfonds Gorinchem

Alleen ga je snel, maar samen kom je verder! Ook lokaal hebben ondernemers allerlei uitdagingen die beter in gezamenlijkheid kunnen worden opgepakt. Dit gaat echter niet vanzelf. Een ondernemersfonds, opgezet voor en door ondernemers, biedt hiervoor uitkomst. Daarom hebben het bestuur van IKG en de Stichting Security5 het initiatief genomen om, in navolging van diverse gemeenten in de regio, de opzet van een Gorcums ondernemersfonds te onderzoeken. In dit onderzoek, dat wordt uitgevoerd door adviesbureau Blaauwberg, wordt nauw samengewerkt met de gemeente. Op diverse IKG-bijeenkomsten, waaronder de Algemene ledenvergadering bij Damen Shipyards op 10 april jl., is er inmiddels aandacht geweest voor dit initiatief. De eerste fase van verkenning is nu afgerond. Op basis van tal van gesprekken met ondernemers en maatschappelijke organisaties zijn de kansen en ambities van het fonds in beeld gebracht. Blaauwberg heeft deze verwoord in een startnotitie die bestuurlijk wordt gedragen door de IKG en Stichting Security5. Deze startnotitie kun je via deze link inzien.

Hoe nu verder?
De startnotitie wordt onder de aandacht gebracht van de Gorcumse gemeenteraad. Hier wordt immers het uiteindelijke besluit over de instelling van een ondernemersfonds genomen. Vanaf nu start het vervolgproces. Het gesprek over de opzet van het fonds wordt verbreed, met speciale aandacht voor bijzondere stakeholders, zoals grote betalers aan het fonds, de wijkwinkelcentra en maatschappelijke organisaties uit sectoren als onderwijs, zorg en sport. Vervolgens wordt toegewerkt naar een definitief voorstel waarbij de verkregen input en landelijke praktijkervaringen worden verwerkt. Het voornemen is om dit najaar een voorstel aan de gemeenteraad aan te bieden dat rijp is voor besluitvorming.

Iedere lokale ondernemer, en zeker IKG-leden, zijn uiteraard van harte uitgenodigd om mee te denken over de opzet van het ondernemersfonds. Reacties en vragen kun je sturen naar ons secretariaat.
​ Het bestuur en/of de onderzoekers van Blaauwberg gaan graag met je in gesprek!